Podivné požáry s globálním dosahem!

Ahoj všichni, kterým není svět ve kterém žijeme lhostejný.

Poslední dva měsíce slyšíme ze sdělovacích prostředků, že se světem šíří katastrofa v podobě obřích požárů. Masivní požáry zachvátily Amazonský prales, Aljaška je v plamenech, hoří najednou porosty i v Grónsku a někdo nebo něco předtím zapálilo Tajgu na Sibiři. Musíme si evidentně položit otázku jak je možné, že v Amazonii začalo hořet po 3 týdnech trvajících deštích? Nebo kdo zapálil Tajgu na více než 3 stovkách míst? 

Myslíte, že by nás chtěl někdo nebo něco udusit?

Ruská vláda povolala armádu na hašení požárů Tajgy na Sibiři. Zároveň začalo vysetřování příčin požárů. Na 300 místech v Tajze. Tam, kde je vysoká vlhkost a kde nejsou podmínky pro vznik samozápalu.

Je nepravděpodobné, že by za tolika požáry stálo tolik blesků, proto jsou podezřelí spíše nelegální těžaři dřeva, kteří chtějí zamaskovat vytěžené akry lesů...  ale i u nich je to málo pravděpodobné.

Hoří nejen Sibiř, ale i Amazonský prales. Družice ISS zaregistrovala nepřirozeně vysokou teplotu požáru a to až 1400 stupňů Celsia. Normálně oheň podporovaný větrem hoří teplotou 1000 stupňů Celsia.

A hoří i Aljaška a dokonce i Grónsko.

Dopady těchto požárů je lehké predikovat. Do atmosféry se dostane obrovské množství CO2. Zvýší se průměrná globální teplota. Země začne ztrácet kyslík, protože k jeho výrobě jsou potřeba lesy. Při zvyšující se teplotě dýchatelný kyslík stoupá vzhůru a současně k zemi klesá CO2. Takže u země nepůjde dýchat.

To v konečném důsledku bude mít za následek exodus neboli migraci lidí obřích rozměrů na sever.

Velká krize je blíž, než běžný člověk dokáže vnímat.

Team Catastrofa

 

 

Zpět do obchodu