Hurikán Florence

V těchto dnech vrcholí přípravy obyvatel Severní a Jižní Karolíny v USA na blížící se hurikán Florence. Síla živlu se sice snížila z druhého na první stupeň pětibodové stupnice, hurikán však zároveň zpomalil svůj postup. Právě proto může přinést více srážek než se předpokládalo.

Guvernér Severní Karolíny varoval, že se záplavy můžou objevit v téměř celém státě. Srážky, které spadnou během dvou až tří dnů budou odpovídat celkovému úhrnu osmi měsíců. Vážné obavy mají odborníci ze znečištění zdrojů pitné vody.

Bez elektrické energie je již 200 tisíc lidí. Výpadek ale podle sofistikovaných odhadů postihne miliony Američanů. Náprava stavu přitom bude trvat týdny.

Hurikán Florence se proletí nad šesti jadernými elektrárnami, uhelnými doly, farmami, které skladují odpadní látky v lagunách a v neposlední řadě nad skládkami průmyslového odpadu.

Již dnes je jisté, že obnova postižených oblastí bude trvat řadu měsíců, možná i let.

Catastrofa.cz bude tento živel sledovat a doufáme, že škody, které napáchá budou co možná nejmenší.

Na obnovu oblastí, postižených podobnou přírodní katastrofou můžeš přispět i ty. Koupí trička nebo mikiny pomáháš lidem v nouzi na místech tisíce kilometrů od domova. A to stojí za to!

Team Catastrofa

Zpět do obchodu